Registerpodoloog

Denk hierbij niet alleen aan voetklachten maar ook aan
klachten van enkels, knieën, heup, rug en nek.

Registerpodoloog

Heeft u voetklachten of houdings-of bewegingsklachten die voortkomen uit een verkeerde stand van de voet(en)? Dan kan de registerpodoloog misschien iets voor u betekenen.
De voet staat niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van het lichaam. Een verkeerde stand van de voet(en) kan (pijn) klachten veroorzaken, maar door een verkeerde houding kunnen ook weer andere (pijn) klachten ontstaan. Denk hierbij niet alleen aan voetklachten maar ook aan klachten van enkels, knieën, heup, rug en nek. Ook kinderen die klachten hebben kunnen door de registerpodoloog worden geholpen.

PodoPedique

Podologisch onderzoek

Na het intakegesprek, het verzamelen van relevante gegevens (zie eerste consult) en het in kaart brengen van uw klachten, vindt
aanvullend podologisch onderzoek plaats.
Er wordt gekeken naar de stand van uw voeten, uw houding, de stand van uw rug en bekken en het looppatroon. Er wordt een afdruk van uw voeten gemaakt door middel van een voetenscan, de drukverdeling onder uw voeten tijdens het lopen wordt gemeten en uw schoenen worden geïnspecteerd. Indien nodig kan er aanvullend echografisch onderzoek plaatsvinden.

De registerpodoloog probeert de oorzaak van uw klachten te achterhalen, stelt een podologische diagnose en bespreekt met u de mogelijke behandelmethoden. Samen met u kijkt de registerpodoloog wat voor u de beste oplossing is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om op maat gemaakte therapiezolen, sportzolen, zolen voor veiligheidsschoenen, persoonlijk schoenadvies, correctie en/of beschermen van tenen d.m.v. orthesen, (voet)oefeningen, een schoenaanpassing of een combinatie van deze oplossingen. Ook kan de registerpodoloog u adviseren naar een andere discipline te gaan, zoals een fysiotherapeut of oefentherapeut.
Vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden podologie (gedeeltelijk) uit de aanvullende verzekering en bij veel zorgverzekeraars kan de registerpodoloog rechtstreeks declareren.

Een registerpodoloog heeft een 4 jarige opleiding bij de Academie voor Podologie afgerond en heeft een diploma van Hoger Onderwijs Nederland.
Registerpodologen zijn lid van Stichting L.O.O.P, staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van Kabiz, moeten
voldoen aan de geldende richtlijnen en volgen jaarlijks verplichte bij-en nascholingen om kennis en kunde op peil te houden en uit te breiden.

Contactformulier

Openingstijden

Ma: 09.00-17.00 uur

Di:   09.00-17.00 uur

Do:  13.00-20.30 uur

Contact

PodoPedique
Praktijk voor (para)medische voetzorg
Rijksstraatweg 61 A
3233 KA Hellevoetsluis